La ce viteză record a ajuns cel mai puternic tractor din lume

de: Teodora Tudosie
23 11. 2019

Cel mai puternic tractor din lume a depășit recent recordul de viteză pe care îl stabilise o versiune anterioară a vehiculului, mai devreme anul acesta.

JCB este o companie britanică producătoare de tractoare. Acum, a reușit să creeze unul care a intrat în Cartea Recordurilor pentru viteza pe care a atins-o. Vehiculul este denumit Fastrac Two și a reușit să bată recordul pentru viteză cu 217 km/h.

Totuși, aceasta nu este viteza maximă pe care tractorul a atins-o. Pentru a stabili viteza record, cei de la Cartea Recordurilor fac o medie între vitezele atinse în cadrul a două curse. Într-una dintre acestea, cel mai puternic tractor din lume a reușit să atingă o viteză impresionantă de 246 km/h.

A doborât recordul setat de Fastrac One, prima versiune a tractorului produs de JCB. Acesta primit titlul de cel mai rapid tractor din lume în luna iunie, dar viteza maximă pe care a prins-o acesta a fost cu 48 de km/h mai mică decât recordul Fastrac Two.

Cum a ajuns cel mai puternic tractor din lume la această viteză

În esență, Fastrac Two este un un tractor modificat al companiei, din seria JCB 8000. Viteza maximă pe care acesta o poate atinge este de aproximativ 70 km/h. JSC spune că este cel mai rapid tractor de producție din lume.

La cei 1.000 de cai putere ai săi, Fastrac Two este considerat drept cel mai puternic tractor din lume. Are și un motor diesel de 7.2 cu șase cilindri.

Cea mai nouă versiune a tractorului nu este doar mai puternică, ci și cu 10% mai ușoară decât prima, spune compania.

Scopul companiei a fost ca tractorul să atingă 150 de mile pe oră, echivalentul a 241 km/h.

„Să faci un tractor de cinci tone să ajungă în siguranță la 150 de mile pe oră și să se oprească din nou, nu este o sarcină ușoară, dar suntem cu toții atât de mândri de faptul că nu numai că am atins aceste obiective, dar le-am și depășit”, a declarat Tim Burnhope, head of innovation în cadrul JCB.